FINDIK TANITIM GRUBU EXPO MİLANO’DA

Dünyanın en prestijli ve kapsamlı etkinlik organizasyonu..

info@karadenizekonomi.com / 18.06.2015

FINDIK TANITIM GRUBU EXPO MİLANO’DA

EXPO Milano Türkiye Pavilyonu Resmi Açılış Töreni, Ekonomi Bakanı Sn. Nihat ZEYBEKÇİ’nin başkanlığında, Türk özel sektörünün seçkin firmalarının temsilcileri ve iş adamlarından müteşekkil bir heyetin iştirakiyle 17 Haziran 2015 Çarşamba günü gerçekleştirildi. Toplam 1 milyon m² alan üzerine kurulu EXPO’da, Türkiye, 4.170 m²’lik alanla 5. büyük pavilyon olarak dikkat çekerken, Türkiye pavilyonunun resmi açılışına İtalya Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Carlo CALENDA da iştirak etti.

İlki 1851 yılında Londra’da gerçekleştirilen Dünya Exposu, dünyanın en prestijli ve kapsamlı etkinlik organizasyonu olarak bu yıl, İtalya’nın Milano kentinde, “Gezegeni Beslemek, Yaşam için Enerji” teması ile 01 Mayıs – 31 Ekim 2015 tarihleri arasında 145 ülkenin katılımıyla düzenleniyor.

Ülke tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla Fındık Tanıtım Grubu (FTG), “Geleceğin Gıdası İçin Tarihin İrdelenmesi” ana teması ile etkinliğe iştirak eden Türkiye’nin geçmişten bu yana gıda ihracatında önemli bir yer teşkil eden ve yurtdışında ülkemizin ikon ürünlerinden biri olarak değerlendirilen fındığa ilişkin bir tanıtım standı ile etkinliğe destek veriyor. 17 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilen resmi açılış töreni kapsamında Ekonomi Bakanı Sn. Nihat ZEYBEKÇİ tarafından da ziyaret edilen sözkonusu stantta ziyaretçilere kavrulmuş ve naturel fındıkların yanı sıra, Türk fındığı kullanılarak üretilmiş krokant, çikolata ve acıbadem kurabiyeleri de ikram edilirken, Karadeniz bölgesindeki fındık tarımı ve ihracatına ilişkin nostaljik fotoğraflardan oluşan bir sergi de ziyaretçilerin istifadelerine sunuluyor.

Expo Milano Türkiye pavilyonundaki FTG faaliyetleri 30 Haziran 2015 tarihine kadar devam edecektir.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar