Havaalanı Sahasına Üniversite Kurulacak

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Ünye’deki Türk Hava Kurumu arazisine Ordu Üniversitesine bağlı fakülteler kuracağız. İleride hedefimiz burada Ünye Üniversitesini kurmak.” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 6.02.2017

Havaalanı Sahasına Üniversite Kurulacak

İlk müjde Ünye’ye

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, referanduma destek kampanyasını memleketi Ordu’dan başlattı. İki gün boyunca Ordu’da olacak olan Kurtulmuş, AK Parti Ünye İlçe Danışma Kurulu toplantısına katıldı. Kurtulmuş burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de vesayet odaklarının devrinin tamamlandığını söyledi.

Kurtulmuş, referandumda çıkacak ‘evet’ sonucunun Türkiye için kader niteliğini taşıdığını belirterek şu görüşlere yer verdi: “Geçmişte Türkiye’de seçim sonuçları başka çıktı, siyasi sonuçlar başka çıktı. Hatta hatırlayın sayısal gücün başka manaya geldiği en yetkili kişiler tarafından ifade edildi. Çünkü kapalı kapılar arkasında bu millet adına gücü elinde bulundurduklarını zannedenler millet adına karar verdiler. Rahmetli Ali Fuat Başgil’in 1961’de Cumhurbaşkanı adayı olmasına dahi mani oldular. Ensesine silah dayayarak İstanbul’dan Ankara’ya gelen rahmetli Ali Fuat Başgil’i gerisin geriye geri gönderdiler. Türkiye’de vesayet odakları her Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyunbozanlık yaptılar, milletin önüne engeller çıkardılar. Hükümetleri yönlendirdiler, siyasi partileri kapattılar. Türkiye’de ortaya çıkan siyasi tabloyu yönlendirerek istemediklerini kapattılar, istediklerinin önlerini açtılar. Şimdi bu anlamda millet önünü açacaktır. Bir daha kapalı kapılar arkasında cumhurbaşkanı seçmek, bir daha hükumetleri belirleme devri geride kalmıştır. İnşallah geride kalacaktır.”

“Parlamenter sistem çift başlılık üretiyor”

Parlamenter sistemin çift başlılık ürettiğini de belirten Kurtulmuş, "İnönü ile Recep Peker arasındaki ihtilaf, rahmetli Menderes ile Celal Bayar arasındaki ihtilaf, Özal ile Yıldırım Akbulut arasındaki ihtilaf, Demirel ile Özal arasındaki ihtilaf, Demirel ile Çiller arasındaki ihtilaf, Demirel ile 28 Şubat döneminde Erbakan arasındaki ihtilaf, 2001’de Ecevit ile kendi seçtirdiği Ahmet Necdet Sezer arasındaki ihtilaf. Çift başlı olunca ihtilaf kaçınılmaz oluyor. İnşallah bu çift başlılığı ortadan kaldırmayı temin edeceğiz. Millet kime yetki verdiyse hesabını ona soracak” şeklinde konuştu.


‘Evet’ sonucunun terörle mücadeleye ivme kazandıracağını ve terör örgütlerini tarihe gömeceğini de ifade eden Kurtulmuş, CHP’nin bu konudaki tavrını eleştirerek, “Bunu bir kere daha söylüyorum, CHP’li arkadaşlarda lütfen iyi anlasınlar. İnşallah bu millet evet dediği zaman terörle mücadeleye de evet demiş olacak ve kararlılığını ortaya koymuş olacak” diye konuştu.

İNEKLERİN OTLADIĞI HAVAALANI ÜNİVERSİTE OLACAK

Numan Kurtulmuş, Ünye’ye yapılacak yatırım ve hizmetler ile Anayasa halk oylamasına ilişkin görüşlerini açıkladı. Kurtulmuş, Ünye ilçesinde Göbünalcı mevkisinde bulunan ve geçmişte havaalanı yapılması amacıyla 1989 yılında temeli atılan ve 1991 yılında ilk uçağın indiği arazinin Ordu Üniversitesine kampüs alanı olarak devredileceğini söyledi. Kurtulmuş, “Türk Hava Kurumu uzun yılar burayı değerlendiremedi. Buranın Ordu Üniversitesine protokolle devredilmesi, Ünye'deki fakülte ve bundan sonra oluşacak olan diğer fakültelerle ilgili bir kampüs alanı olarak belirlenmesi yönünde çalışmalarımız var. Üniversitenin de girişimleriyle kısa süre içinde burası bitirilmiş olur. Ünye ve Fatsa çıkışında da 330 dönümlük bir başka alan daha var. Orman Bakanlığından Ordu Üniversitesine devredilmiş. Böylece Ünye’de çok değerli iki arazi kampüs alanı olarak ortaya çıkmış olacak. İlerde yapılacak başka fakültelerle birlikte burası çok önemli bir ilim merkezi haline döner. İleride hedefimiz burada Ünye Üniversitesini kurmak. Ünye’mize hayırlı olsun.” dedi.


Havaalanı yapılacaktı
1989 yılında ANAP hükümetinde Sanayi ve Ticaret Bakanı olan Şükrü Yürür'ün doğum yeri Ünye ilçesinde, havaalanı yapılması amacıyla bin 100 metre uzunluğunda bir pist yapıldı. İlk etapta pervaneli uçakların inip kalkacağı stol tipi bir havaalanı olarak başlanan çalışmanın, zaman içinde büyütülerek uluslararası boyutlara taşınması hedeflendi. Pistin yapılmasının ardından hiçbir alt yapı çalışması gerçekleşmeyince ve zamanın siyasi tartışmaları içerisinde konu gündemini yitirince, Ünye'ye havaalanı yapılması fikri sürekli askıya alındı.
1991 yılında ANAP Genel Başkanı ardından Başbakan olan Mesut Yılmaz'ın erken seçim kararı almasının ardından, Ünye Havaalanı ANAP'lıların propaganda alanı oldu. Pisti hazır halde bekleyen havaalanı, zamanın Ulaştırma Bakanı Ekrem Pakdemirli'nin bizzat kullandığı bir pırpır uçağı indirilerek hizmete açıldı. Ancak seçimlerin ardından DYP-SHP hükümeti kurulunca Ünye'ye havaalanı fikri gündemden çıktı. Aynı hükümette Devlet Bakanı olan merhum Refaaddin Şahin'in girişimleriyle, doğa şartları sebebiyle bozulmuş ve aşınmış olan piste yeniden beton döküldü. Söz konusu hükümet o dönemde Samsun'un Çarşamba ilçesine yapılan şu andaki mevcut havaalanına daha çok önem verince, Ünye Havaalanı tamamen unutuldu. Havaalanı arazisi 28 yıldır ineklerin otlak alanı olarak kullanılıyordu.

Kurtulmuş, açıklamalarının sonunda, “Ünye’nin 30 yıllık hayali olan Organize Sanayi Bölgesini 550 dönüm arazi üzerine kuruyoruz. Ayrıca Ordu ve Fatsa ilçemize de OSB yatırımları ile bölgemizde 15 bin kişiye istihdam sağlamış olacağız. Yine Ünye Devlet Hastanemize 5 doktor atamamız yapıldı.” ifadelerine bulundu. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar