Kastamonu’nun gelişmesi için ‘Kastamonu mührü’ şart

Kastamonu Belediye Başkanı Vidinlioğlu, “Kastamonu için bizi ayrıştıran bir şey olması gerekiyor. Ağaçlara Kastamonu mührünü vurmadığımız takdirde tanıtım konusunda yetersiz kalıyoruz.”

info@karadenizekonomi.com / 4.09.2019

Kastamonu’nun gelişmesi için ‘Kastamonu mührü’ şart

Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi’nin 50’inci yılı etkinliğinde konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu yaklaşık sekiz aydır dile getirdiği kendir konusunda Kastamonu Entegre firmasından bir girişim beklediğini belirtti. Vidinlioğlu; “Kendir çok fazla yan sanayide kullanılabilen bir ürün. Benim kitabi bilgim ve hocalardan öğrendiğim şey şu: Mesela kendiri presleyerek yaptığınız tuğladan yapılan evlerde hiçbir yalıtım problemi yok. Kışları sıcak, yazları serin. Ciddi bir oksijen alışverişi var. Evler nefes alıyor. En enteresan şeylerden bir tanesi, hem depreme çok dayanıklı hem de 700 derece ısıya dayanıklı. Yani yangına karşı da bir önlem. Kendir dediğimiz zaman ürün olarak ağaç ile çok yan yana olduğu için bu konuyu dile getiriyorum. Bu konuda da Kastamonu Entegre’nin bir girişimde bulunmasını arzu ederim. Belediye olarak bunda da bizim üzerimize ne düşüyorsa biz yapmaya hazırız. Aylardır söylediğim bir şey var. Biz Kastamonu’ya gereken her türlü yatırımın yanındayız. Yapabileceğimiz her şeyi sonuna kadar yaparız. Bunda sayın vekillerimizin de ne kadar istekli olduğunu biliyorum. Gelin el birliği yapalım, şu işi birlikte başaralım.” dedi.

Tanıtım konusunda yetersiz kalıyoruz

Kastamonu’da yerli ve el emeği ürünlerin tanıtımı noktasında eksiklik olduğunu ve işin içine profesyonellik katmak gerektiğini ifade eden  Başkan Vidinlioğlu ayrıca şunları söyledi: “ Bizim yüzde 70’imiz ormanlık alan. Bu alan içerisinde tabi ki Kastamonu Entegre’nin büyük çapta bu orman alanını işlemesi söz konusu. Bizim Kastamonu olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz şeylerden bir tanesi tanıtımdır. Kastamonu Entegre bu konuda ile çok büyük katkı veriyor. Ama bu sadece Kastamonu Entegre firmasının gayretleri ve girişimleri ile yeterli değil. Mutlaka şehrin diğer bileşenlerinin, bizi il dışında temsil eden iş adamlarımızın mutlaka ama mutlaka Kastamonu ile ilgili bir takım şeyleri gerçekleştirmesi gerekiyor.

Bizi farklı kılan bir şey olmalı

Kastamonu’nun dışarıya açılması gerektiğine vurgu yapan Vidinlioğlu, “El sanatlarını dolaştığımda dünya kadar üretilmiş ürün görürüm. El oyması masa, yanında altı tane de sandalyesi. Fiyatı da makul seviyede. Ama en büyük dertleri satamamak. Biz inşallah böyle bir şeye öncülük edeceğiz. Yöresel ürünlerde böyle bir sıkıntımız var. Ürettiğimiz ahşap ürünlerinde böyle bir sıkıntımız var. Taş baskı yapılıyor, onda sıkıntımız var. Her gittiğim yerde de şunu söylüyorum: ‘Arkadaşlar ağaç aynı ağaç. Bizim ağaca Kastamonu mührünü vurmamız lazım. Taş baskı aynı taş baskı. Ama buna Kastamonu mührünü vurmamız lazım.’ Çünkü yerli mührü ile tanıtamadığınız zaman çok fazla kıymeti olmuyor. Kastamonu için bizi ayrıştıran bir şey olması lazım. İşin içine birazcık da profesyonellik katmak lazım. Kastamonu mührünü ağaca vurarak tanıtımımızı yaparsak biz çok daha etkili oluruz.” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar