Kovan başına 10 lira destek

Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre,Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı, yetiştirici/üretici örgütüne üye, en az 30 arılı kovanı olan arıcılara kovan başına 10 lira destekleme verileceği belirtildi.

info@karadenizekonomi.com / 17.05.2018

Kovan başına 10 lira destek

Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 2018 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı ve Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği (2018/21) kapsamında; Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı, yetiştirici/üretici örgütüne üye, en az 30 arılı kovanı olan arıcılara kovan başına 10 lira destekleme verileceği belirtildi.

Yapılan yazılı açıklamada;Bu desteklemeden yararlanmak isteyen arı yetiştiricilerinin AKS’de güncelleme işlemlerini yaptırdıktan sonra üyesi olduğu yetiştirici/üretici örgütüne en geç 20 Temmuz 2018 tarihine kadar dilekçe ile müracaat edeleceği belirtildi.

Giresun da geçtiğimiz yıl 1.059 arı yetiştiricisine 93 bin 960 arılı kovan için 939 bin 600 lira destekleme ödemesi yapılmıştı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar