Türkiye’nin ilk ve tek pekmezli fındık kreması Naturka'dan

Kahvaltılık Çikolataya Yüzde Yüz Organik Rakip!

info@karadenizekonomi.com / 24.12.2015

Türkiye’nin ilk ve tek pekmezli fındık kreması Naturka'dan

Türkiye’nin ilk ve tek organik fındık krema üreticisi olan Naturka şirketi ,İstanbul’da düzenlenen Türkiye’nin en büyük Anne Bebek ve Çocuk fuarında ürünlerini tüketicilerle buluşturdu.Fuarda aynı zamanda katılımcılar ve alanında uzman jüri üyelerden oluşan bir yarışma düzenlendi. Yarışma sonunda organik pekmezli fındık kremasın aile boyu tüketilebilir ürün katogorisinde finale kaldı.Devamında ise İnternet üzerinden gerçekleşen halk oylamasında organik pekmezli fındık kreması,finale kalan 4 ürün içerisinde 2.oldu.

Konuyla ilgili konuşan Naturka şirket sahibisahibi Hasan Candan, Organik sektörde yurtiçinde üretilen ilk ve tek organik fındık kreması olarak,ürünlerinin tüketiciler tarafından beğenilmesi'nin kendilerini son derece mutlu ettiklerini ifade ederek,GRÜNN markalı ürünlerin başta büyük şehirlerde olmak üzere tüm organik marketler,organik pazarlar,internet satış siteleri ve kurumsal bebek mağazalarında satışa sunduklarını söylediler.Aynı zamanda bu sezon üretime başlanılan organik keçiboynuzu pekmezli fındık kremasın'nında tüketiciler tarafından oldukça beğenildiğine de dikkat çekti.

Naturka Organik Gıda, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden aldığı Ar-Ge ile ürettiği Grünn markalı kremasını %100 Organik Üretmekte 

Hasan Candan ve eşi Nuray Candan'ın 2008 yılında Ordu'da kurdukları  bir aile şirketi olan Naturka Organik Gıda organik ürün yelpazesini genişletmek 

için çalışmalarını sürdürüyor.Organik pekmezli fındık kreması, işlenmiş organik fındık ve organik pekmez grubu ürünler arasında yer alıyor.İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği’nden aldığı Ar-Ge ile Türkiye’nin ilk ve tek pekmezli fındık kremasını üretti. Grünn (yeşil) ismi ile üretilen pekmezli fındık 

kremasında kullanılan lesitin ve pektin de GDO’suz üretilmekte.Ayrıca  İçinde hormon ve sentetik katkı bulunmayan pekmezli fındık kreması, fındığın ve pekmezin yapıldığı meyve dışında yağ ve şeker içermiyor.

İsviçre Denetiminde Üretim..

İsviçre denetiminde üretim yapan Naturka, dünyada organik ürünleri sertifikalandıran sayılı denetim şirketlerinden biri olan İsviçre’li IMO tarafından, hem zamanlı hem de zamansız olarak denetleniyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Hasan Candan, “Uluslararası geçerliliği olan sertifikalandırma şirketlerinin sıkı takip ettikleri çiftçiler tarafından üretilen ham maddeleri kullanıyoruz. Organik sektör bir anlamda güven işi. Kullandığınız hammaddelerin, uluslararası geçerliliği olan firmalar tarafından denetlenmiş olması ,bu güveni garantileyen etkenlerin başında geliyor. Ürünlerimizi üretime kabul etmeden önce  laboratuar ortamında kontrol edip ondan sonra üretime alıyoruz” dedi.

Hedef Pazar Almanya..

Hedef pazar olarak,her yıl organik pazarını yaklaşık %25 oranında büyüten Almanya olarak belirleyen Naturka,ihracatını da bu ülkeye devam ettirmekte.

Kahvaltılık çikolataya rakip

Pekmezli fındık kremasının, ekmek üzerine sürülen kahvaltılık çikolatalar ile rekabet edebilecek gerçek bir alternatif olduğuna dikkat çeken Candan, bu konuda iddialı.''Üretimine yeni başladığımız organik fındıklı keçiboynuzu kreması;%25 fındık oranı ile sabah kahvaltılarında,okula giden çocuklar ve yetişkinler için alternatif olduğu kadar besleyici,mineral ve enerji deposu bir fındık kremasıdır.''Bu ürünlerin en kısa sürede tüketicide karşılığını bulacağına dikkat çekti.Yurt içi ve yurt dışı fuarları ziyaret eden Candan,Dünyanın en büyük organik fuarı olan Biofach Messe Nürnberg / Almanya’da 10-13 Şubat 2016 tarihinde yapılacak olan fuara da katılacağını belirtti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar