Fabrika bacalarının tütmesi en büyük arzumuzdur

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede’yi makamında ziyaret etti.

info@karadenizekonomi.com / 2.07.2024

Fabrika bacalarının tütmesi en büyük arzumuzdur

Ziyarette Görele İlçesi Çavuşlu Beldesinde kuruluşu gerçekleştirilen altyapı süreci beklenen 4. Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları değerlendirildi.

Görele Belediye Başkanı Dede, OSB yatırımının ilçe ve bölgenin geleceğine önemli katkı sağlayacağına vurgu yaptı.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu; “Büyük çoğunluğu kamu arazisi olan Görele İlçesi Çavuşlu Belediyesi’nde yer alan 37 hektarlık alanda yer tespiti bakanlıkça yapılmış ve işlemler, 2022 yılının sonu ile tamamlanarak kuruluşu gerçekleştirilmiş olan 4. Organize Sanayi Bölgesi altyapı yatırım kararı beklenmektedir. Ayrıca yaklaşık yüzde 50’si hazineye ait alanın tapu devri OSB ‘ye yapılmıştır. Bölgenin büyük çoğunluğunun kamu arazisi olması kamulaştırma sorununu ortadan kaldırmaktadır. Bu kapsamda altyapı yatırımı için ortak bir çalışma sonucu, bölgenin kalkınması ve gelişmesine ışık tutacak sanayi tesisleri bacalarının tütmesi en büyük arzumuz olacaktır.” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar