İlk keşif kuyusunda 405 milyar metreküplük rezerve ulaşıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, ilk keşif kuyusunda 405 milyar metreküplük rezerve ulaşmış olduklarını dile getirdi.

info@karadenizekonomi.com / 21.10.2020

İlk keşif kuyusunda 405 milyar metreküplük rezerve ulaşıldı

Bir televizyon kanalında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ilk keşif kuyusunda 405 milyar metreküplük rezerve ulaşmış olduklarını dile getirdi.

2020 itibariyle dünyada ve Türkiye’de denizde tarihin en büyük keşfini açıklamış olduklarını belirten Bakan Dönmez, ‘’Türkiye 50 yılda 16 milyar metreküp doğalgaz üretti. Tuna-1 arama kuyusu bitirdik ve şimdi Türkali-1 adını verdiğimiz lokasyonuna gideceğiz. Yine aynı Sakarya gaz sahasındayız. Sahanın büyüklüğü yaklaşık 225 kilometrekare. Önümüzdeki yıllarda burada 40’a yakın üretim kuyusu planlıyoruz. Daha sonra her iki ayda bir kuyu açarak üretim amacımıza yönelik hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Önce iki üç tane tespit kuyusu açarak üretim kuyularının sayısını 40’a çıkaracağız. Sakarya gaz sahasında henüz sismiğini yapmadığımız 8 bin kilometre karelik bir alan var, oranında sismiğine kasım da başlayarak 2021’in ilk yarısında oradaki sismik verileri alacağız.2023’e yetiştirmek için çalışıyoruz. Deniz üstünde bir platform düşünmüyoruz. Deniz üstünde bir şey görülmeyecek, kıyıda görülecek. Kuyu başında bazı valf vana kontrol sistemlerimiz olacak. Komünikasyon için teçhizatı oraya yerleştireceğiz ve burada toplanan gazı da kıyıya getireceğiz’’ diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar