Çelik devi konkordato ilan etti : TOGG’un tedarikçisiydi

Türkiye’nin önde gelen çelik tedarikçilerinden Değişim Çelik konkordato verdi.

info@karadenizekonomi.com / 6.09.2024

Çelik devi konkordato ilan etti : TOGG’un tedarikçisiydi

2019 yılındaki büyük salgından sonra dönüşü olmayan bir yola giren dünyada ekonomik krizlerin arkası kesilmiyor.

Küresel çapta çok sayıda ülkede işletme ve şirketlerin iflas bayrağı çektiği süreçte ülkemizde de konkordato ilanları geldi.

ÇELİK DEVİ KONKORDATO İLAN ETTİ

Yüksek personel giderleri, aşırı maliyetler derken bazı işletmeler bu ekonomik sürece dayanmakta da zorlanıyor.

Son olarak ise DÇ olarak tanınan Değişim Çelik de konkordato ilan etti. İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi 28 Ağustos’ta 3 aylık geçici mühlet kararı verdi.

Söz konusu süre boyunca da mahkeme tarafından 3 konkordato komiseri ataması yapıldı.

konkordatotakip.com’da yer alan bilgiye göre konuya ilişkin esas kararda şu ifadeler kullanıldı:

“İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü’nün 724982-0 sicil nosunda kayıtlı olan “Hadımköy Mahallesi Mustafa İnan Cad. – Sit. – Apt.No: 19/1Arnavutköy/istanbul” merkez adresli talep eden Çağdaş Cnc Ve Kalıp Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, 731964-0 sicil nosunda kayıtlı olan “Hadımköy Mahallesi Mustafa İnan Cad. – Sit. – Apt. No: 19/1Arnavutköy/istanbul” adresli talep eden Dç Değişim Çelik Ve Isıl İşlem Limited Şirketi, 29***90 T.C. Kimlik Numaralı “çiftalan Mah. Akçaağaç Sk. No:4 İç Kapı No:1 Eyüp/istanbul” adresli talep eden Esma Yıldız ve29***56 T.C. Kimlik Numaralı “cumhuriyet Mah. İncirli Dede Cad. No:8 İç Kapı No:726 Şişli/istanbul” adresli talep eden Recep Yıldız hakkında 28.08.2024 günü saat 10.45 tarihi itibariyle 3 AYLIK GEÇİCİ MÜHLET VERİLMESİNE, karar verilmiş olup, konkordato komiseri olarak Mali Müşavir/bağımsız Denetçi Prf. Dr. Hakan Taştan, Mali Müşavir/bağımsız Denetçi Gülnur Türkiş, Hukukçu Doç. Dr. Murat Oruç’un atanmasına karar verilmiştir. Geçici mühlet kararının İİK 288 maddesi gereğince ilânı gerekmektedir. Bu kapsamda;

Konkordato davasına itiraz eden alacaklıların İcra İflas Kanunu’nun 288. maddesi gereğince ilândan itibaren 7 günlük kesin süre içerisinde dilekçe ile mahkememize müracaat ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleri ile birlikte ileri sürerek konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri hususu ilanen tebliğ olunur.”

Değişim Çelik Genel Müdürü Esma Yıldız geçtiğimiz Mart ayında verdiği bir röportajda da Togg başta olmak üzere otomotiv sektöründe çok sayıda markaya tedarikçilik yaptıklarını dile getirmişti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar