Dnipro Havalimanı’nda da “onur” imzası

Arapsaçına dönen ve yeniden çıkılan Dnipro Havalimanı inşaatı ihalesine Onur Taahhüt damgasını vurdu.

info@karadenizekonomi.com / 20.09.2021

Dnipro Havalimanı’nda da “onur” imzası

Bir önceki yüklenici firma ile sözleşme feshedildikten sonra yapılan ihaleyi Türk şirketi Onur Taahhüt kazanarak, Dnipro Havalimanı inşaatının yeni yüklenicisi oldu. İhalede ipi güçlü Rostdorstroy firmasının önünde göğüsleyen Onur Taahhüt, yaklaşık 200 milyon dolara yani bugünkü kurla 1.7 milyar liraya yapım işini üstlendi.

Dnipro Uluslararası Havalimanı’nın bazı bölümlerini ve 3.2 kilometrelik pist yapımını da kapsayan projede, Kiev Yönetimi’ne ait Prozzorro platformu geçtiğimiz yıl bir ihale yapmış, ihaleyi Altis adlı bir Ukraynalı şirket kazanmıştı. Ancak firma, işi üstlenemeyince yeniden ihale süreci başlatıldı ve Onur Taahhüt bir başarıya daha imza attı.

 

Karadeniz'in İlk ve Tek Ekonomi Portalı

Okumak İçin Resimlere Tıklayınız.

Fındık Fiyatları

Son Güncelleme : 2025-05-20 17:59

Şehir En Düşük En Yüksek
TMO Fiyatı TL TL
AKÇAKOCA TL 0 TL
ÇARŞAMBA 0 TL 0 TL
DÜZCE 0 TL 0 TL
FATSA 0 TL 0 TL
GİRESUN 0 TL 0 TL
KOCAELİ 0 TL 0 TL
ORDU TL TL
SAKARYA 0 TL 0 TL
SAMSUN 0 TL 0 TL
TRABZON 0 TL 0 TL
TERME 0 TL 0 TL
ÜNYE 0 TL 0 TL
ZONGULDAK 0 TL 0 TL
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar