Araç Bakım Fiyatları Artıyor, İkinci El Piyasa Durma Noktasında

Araç sahipleri için bakım maliyetleri her geçen gün artarken, ikinci el otomobil piyasasında da çeşitli zorluklar yaşanıyor.

info@karadenizekonomi.com / 5.08.2024

Araç Bakım Fiyatları Artıyor, İkinci El Piyasa Durma Noktasında

Samsun’da hizmet veren Albayrak Oto Kaporta ve Boya Onarım Sahibi Burak Parlak ve Giresun Volkswagen Satış Müdürü Ömer Çolakoğlu, sektörle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

"Bakım Maliyetleri Yükseliyor"

Burak Parlak, otomobil bakımlarında yetkili servislerle kıyaslandığında daha uygun fiyatlar sunduklarını belirtti. Parlak, “Yetkili servislerde 5.000 TL - 10.000 TL’ye yapılan bakımları biz 1.500 TL - 2.500 TL arasında yapıyoruz. Bu nedenle müşterilerimize önemli bir tasarruf sağlıyoruz,” dedi. Özellikle kapsamlı bakımların maliyetlerini değerlendirirken, yetkili servislerle aralarındaki fiyat farkının dikkat çekici olduğunu vurguladı.

Geçen seneye göre bakım fiyatlarında %10 - %15 oranında artış olduğunu belirten Parlak, “Özellikle yağ ve su bakımları çok önemli. Kullanılan malzemenin markasına göre fiyatlar değişiklik gösteriyor. Örneğin, Castrol’ün yağı 1.500 TL iken daha uygun markalar 500 TL civarında olabiliyor,” diye ekledi. Sektördeki en büyük sorunun usta yetişmemesi olduğuna dikkat çeken Parlak, “Çırak bulmakta zorlanıyoruz. Bu, sektörün geleceği için ciddi bir problem,” ifadelerini kullandı.

"İkinci El Araç Piyasası Durma Noktasında"

Giresun Volkswagen Satış Müdürü Ömer Çolakoğlu, ikinci el araç fiyatlarının kampanyalar nedeniyle güncel piyasa fiyatlarının üzerinde kaldığını belirtti. “Kimse aracını düşük fiyata satmak istemiyor. Bu da ikinci el araç piyasasının durmasına neden oluyor,” dedi. Çolakoğlu, ikinci el ve sıfır otomobil fiyatları arasında neredeyse fark kalmadığını belirterek, “Yeni araçlarda indirimler olsa da ikinci el fiyatlar geri gelmiyor. Müşterilerin yüksek model ikinci el araç almadan önce sıfır fiyatlarını araştırması gerekiyor,” şeklinde konuştu.Döviz kurlarının artmasıyla birlikte yılın ikinci yarısında fiyatlarda artış beklediklerini ifade eden Çolakoğlu, “ÖTV’siz araçlara yoğun talep var. Elektrikli araçlar da revaçta,” dedi. Çolakoğlu, yılın ilk yarısında özellikle performans ve fiyat açısından öne çıkan otomobillerin, piyasa dinamiklerine göre değerlendirildiğini belirtti.

Müşterilerin ikinci el araç fiyatlarını internet üzerinden değerlendirirken dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Çolakoğlu, “Piyasa fiyatlarına göre değerlendirme yapmak önemli. Aksi takdirde araçlarını satmakta zorlanabilirler,” dedi. Maliyetlerin yükselmesinin araç fiyatlarına fazla yansımadığını belirten Çolakoğlu, “Son altı aydır fiyatlar yukarı çıkmadı, hatta kampanyalarla beraber geriledi. Şu an alım fırsatı diyebilirim,” ifadelerini kullandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar