Taksiciler işlerin düştüğünden şikayetçi

Ordu genelinde taksimetre fiyatlarına gelen zamdan sonra vatandaşlar toplu taşımayı ve yürümeyi tercih ederken taksiciler de işlerin düştüğünden şikayet ediyorlar.

info@karadenizekonomi.com / 18.04.2022

Taksiciler işlerin düştüğünden şikayetçi

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından Ordu genelinde taksilerde taksimetre fiyatlarına uzun mesafede yüzde 50’yi, kısa mesafede ise yüzde 25’i geçmeyecek şekilde fiyat artışı yapıldı. Buna göre 9 TL olan taksimetre açılış ücreti 15 TL’ye yükselirken, 0-1 km arası yolculukta sabit ücret 19 TL iken 25 TL olarak belirlendi.

Diğer taraftan 0-10 kilometre arası her kilometre başına 10 TL, 10-50 kilometre arası her kilometre başına 8 TL, 50 kilometre ve üstü her kilometre başına 7 TL olarak taksimetre ücretleri güncellendi. Beklemelerde ise dakika başına fiyatın 50 kuruş olarak belirlendiği bildirildi.

Yapılan zamlardan sonra vatandaşların daha fazla toplu taşıma ve yürümeyi tercih etmesi taksicilerin işlerini düşürdü. Akaryakıt zamlarıyla zaten zorda olan taksiciler, akaryakıta gelen zamlarla ve araçların bakımlarının maliyetleri yüzünden zorlandıklarını açıkladılar.

Taksimetreye gelen zamla işlerinin azaldığını belirten Taksici Özkan Ordu, “Yapılan zamlardan sonra insanlar genelde toplu taşımayı ya da yürümeyi tercih ediyorlar. İşlerimiz yarı yarıya hatta 4’te 1’e düştü. Akaryakıta gelen zamlar bizleri olumsuz etkiledi. Geçen sene bu zamanlarda 15 TL’ye gittiğimiz mesafelerde 2 litre benzin alıyorduk. Bu sene benzinin litresi 25 TL. Gittiğimiz yol aynı aldığımız benzin fiyatının üzerinde fiyat veriyoruz” dedi.

Kazandıklarının yüzde 70’inin akaryakıta gittiğini söyleyen Taksici Aytaç Tunuç ise,  “Genelde müşteriler fiyat soruyor. Kiminin işi acil olduğu için taksiyi mecburen kullanıyor. Kazancımız çok düştü. 700-800 lira topladık diyelim. 500’ü yakıta gidiyor. Bir de sanayiye uğrarsak o gün hep içeriye giriyoruz. Keşke taksi fiyatına zam gelmese, yakıt fiyatları düşse” diyerek açıkladı.

 

YAREN KAYA

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar