Çiftçiye 400 milyon lira avans desteği

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, coronavirüs salgını sürecinde çiftçilere, hububat üretimi ve pancar küspesi için toplam 400 milyon lirayı aşan avans desteği verdiklerini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 5.06.2020

Çiftçiye 400 milyon lira avans desteği

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yeni tip coronavirüs (COVID-19) salgını sürecinde çiftçilere, hububat üretimi ve pancar küspesi için toplam 400 milyon lirayı aşan avans desteği verdiklerini belirterek, bu yıl başlayan Türkşeker'in ilk hububat ürününü de itibariyle teslim aldığını duyurdu. Bakliyat ve diğer temel gıda ürünlerinde de Türkşeker’in hasat döneminde çiftçiden ürün alarak çiftçiye destek vereceğini dile getiren Albayrak, ‘’Türkşeker, aldığı ürünleri son mamûl durumuna getirerek, gerek Tarım Kredi Marketleri, gerekse diğer marketler üzerinden vatandaşa ulaştırılmasını sağlayarak gıda ürünleri ile ilgili yapılan tağşişin önüne geçilmesi sürecinde aktif rol alacak. Türkşeker bu konudaki yol haritasını önümüzdeki günlerde kamuoyu ile daha detaylı bir şekilde paylaşacak’’ şeklinde açıklamada bulundu.

Pancar üretimindeki sözleşmeli tarım tecrübesi ile hububat üretimine başlayan Türkşeker, arpa üretim sözleşmesi yaptığı çiftçiden 32 bin 900 kg arpayı teslim aldı. Böylelikle yaklaşık 300 Bin ton hububat ve ayçiçeği için sözleşme yapan Türkşeker, ilk teslimatı gerçekleştirmiş oldu.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar