Ferrero ve ILO, çocuk çalışanların önlenmesini destekleyecek proje yürütecek

Çocuk Günü ve Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 30. yıldönümünde, Ferrero 4 milyon doları aşan desteğiyle ve ILO ile Türkiye’de Trabzon, Zonguldak ve Şanlıurfa illerinde sektörde çalışan çocukların kurtarılması ve çalışmalarının önlenmesini destekleyecek bir proje yürütecek.

info@karadenizekonomi.com / 20.11.2020

Ferrero ve ILO, çocuk çalışanların önlenmesini destekleyecek proje yürütecek

Çocuk Günü ve Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 30. yıldönümünde, Ferrero 4 milyon doları aşan desteğiyle ve ILO üçlü yapı ortakları (hükümet, işçi ve işveren örgütleri) ile Türkiye’de Trabzon, Zonguldak ve Şanlıurfa illerinde sektörde çalışan çocukların kurtarılması ve çalışmalarının önlenmesini destekleyecek bir proje yürütecek. Projenin nihai hedefi, ulusal ve yerel paydaşların, çocuk işçiliğinin ortadan kaldırılması için gerekli eylemleri uygulama kapasitelerini geliştirmek.

‘’Çocuk işçiliği farkındalığı artırılması amaçlanıyor’’

Ferrero ile ILO’nun ortaklığına somut bir örnek olacak, hem en iyi uygulamaları Türkiye’de uygulayacak hem de küresel etki yaratacak bilgi ve dersler üretecek diyen ILO Türkiye Direktörü Numan Özcan, ‘’Proje ayrıca, mevsimlik fındık hasadı yaşanan bölgelerde çocuk işçiliğini sona erdirmek için doğrudan müdahaleler için mekanizmalar kurmayı ve yaygınlaştırmayı, bir yandan da halkın, ulusal ve yerel paydaşların, tedarik zinciri aktörlerinin çocuk işçiliğini ortadan kaldırmanın önemi hakkında farkındalıklarını artırmayı amaçlıyor’’ diye konuştu.

‘’ILO uzmanlık ve deneyime sahip’’

Ferrero Satın Alma Başkanı ve Fındık Şirketi Sorumlusu Marco Gonçalves, ‘’Ferrero, çocuk işçiliğinin ele alınmasında ortaklık yaklaşımının değerini ve önemini biliyor. ILO, Birleşmiş Milletler’in ihtisas kuruluşu olarak, bu işe etkin biçimde nasıl dâhil olunacağına ilişkin uzmanlık ve deneyime sahip. Proje, ILO-Caobisco kamu-özel sektör ortaklığına aktif bir şekilde katılmamız yoluyla 2013 yılından bu yana kaydedilen başarıların üzerine inşa ediyor ve önümüzdeki yıllarda herkes için değer yaratan bir fındık sektöründe itici güç olma hedefimize yönelik olarak girişeceğimiz eylemleri destekliyor’’ ifade etti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar