İhracatçı siyaset yapmaz, gerçekleri rakamlarla ortaya koyar

KFMİB Başkanı Sevinç, “Biz kanunla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşuyuz. KFMİB olarak hiçbir zaman siyasi tartışmalara dâhil olmadık. Fındık ihracatının seyrinin ne olduğu net bir şekilde açıkladığımız rakamlardan bellidir. Bu rakamları okuyup, okuyamamak veya anlayıp, anlayamamak muhatapların kendi sorunudur. KFMİB, herhangi bir algı operasyonunun içerisinde olmaz. Açıkladığımız rakamlarda gerçeklerin dışında bir algıyı işaret etmez. Daima rasyonel gerçekleri konuşuruz. Ancak bu gerçekler zaman zaman herkesin hoşuna gitmeyebilir, bu normaldir.” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 21.01.2021

İhracatçı siyaset yapmaz, gerçekleri rakamlarla ortaya koyar

Zaman zaman siyasilerin ülkemize döviz getiren ihracatçıları çeşitli vesilelerle suçlamalarıyla ilgili konuşan Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Başkanı Edip Sevinç, Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne özel şu açıklamalarda bulundu: “Biz kanunla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşuyuz. Aynı zamanda kısmen devlet hizmeti de icra ediyoruz. KFMİB olarak hiçbir zaman siyasi tartışmalara dâhil olmadık, siyasetçilerin de görüşlerine cevap verme ihtiyacı duymadık. Bundan sonra da duymayacağız. Fındık ihracatının seyrinin ne olduğu net bir şekilde açıkladığımız rakamlardan bellidir. Bu rakamları okuyup, okuyamamak veya anlayıp, anlayamamak muhatapların kendi sorunudur. KFMİB, herhangi bir algı operasyonunun içerisinde olmaz. Açıkladığımız rakamlarda gerçeklerin dışında bir algıyı işaret etmez. Daima rasyonel gerçekleri konuşuruz. Ancak bu gerçekler zaman zaman herkesin hoşuna gitmeyebilir, bu normaldir. Bizim elimizde resmi rakamlar var. Bu rakamlara göre milletin bize verdiği görev çerçevesinde görüşlerimizi kamuoyuna duyuyoruz. Gerçekler bundan ibarettir. Algı operasyonu ise her gün bir algı operasyonundan bahseden kişilerin iştigal alanı olsa gerektir.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar