Yöresel Ürünler, Gastronomi ve Kooperatifçilik Çalıştayı başladı

Giresun'da Birleşmiş Milletler Tarım ve Gıda Örgütü (FAO) ve Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) iş birliğiyle düzenlenen "Yöresel Ürünler, Gastronomi ve Kooperatifçilik Çalıştayı" başladı.

info@karadenizekonomi.com / 29.06.2021

Yöresel Ürünler, Gastronomi ve Kooperatifçilik Çalıştayı başladı

BAU ve BM FAO'nun Giresun'un Piraziz ilçesinde geleceğin tarımına yön verebilecek akıllı tarımı uygulamak adına bir merkez kurduğunu dile getiren BM Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Danışma Kurulu üyesi Enver Yücel, ‘’Öncelikle kadınların istihdamında önemli roller oynayacağını umuyorum. O açıdan da buradaki kooperatifçiliği geliştirebilmek, onlara eğitimler vermek, yön verebilmek. Bu anlamda BM ile birlikte etkinlik düzenliyoruz. Burada eğitimler vereceğiz, uygulama alanlarımız olacak. Amacımız bu topraklarda yetişen değerli bitkilerin tarımda, gelişimde, ilaçta nasıl kullanılabileceğini üniversitemizin alanında göstermiş olacağız’’ diye konuştu.

‘’Kadın girişimciliğini destekliyoruz’’

Etkinliğin kadın kooperatiflerini, yerel ürünlerin pazara erişimini ve kadın girişimciliğini desteklemek için gerçekleştirildiğini belirten BM FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, ‘’Burada yerel üreticilerimizi, küçük aile işletmeciliğini sonuna kadar desteklememiz gerekiyor. Giresun da buna en uygun örneklerden bir tanesi. Fındık ve çay bahçeleri var. Küçük çiftçilerin pazara eriştirdikleri yerel ürünler de var. Onların doğru şekilde pazara erişimlerini desteklemek adına farklı bilgiler, sunumlar paylaşılacak’’ şeklinde konuştu.

‘’Dünyada kurulan ilk merkez’’

Karadeniz de uygulama tarım merkezinde özellikle sürdürülebilir gıda sistemleri ve tarım alanında araştırma çalışmaları yapılacağını vurgulayan BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin, ‘’Bu merkezimiz, bu alandaki tüm bilim insanlarına ve kendisini geliştirmek isteyen tüm gençlerimize, girişim yapmak isteyen kadınlarımız ile insanlarımıza açık olacak. Yereldeki uygulama alanlarımızla BM'nin deneyimini bir araya getirdiğimizde ve dünyada ilk kurduğumuz bu merkezle çok ciddi farkındalık çalışmaları yaratacağımızı, umuyorum ki ülkemizden çıkacak dünya markaları yaratacağımızı düşünüyoruz’’ dedi.

Çalıştayda gastronomi atölyeleri ile katılımcılara farklı lezzetler de sunuldu. Etkinliğe Giresun Valisi Enver Ünlü, Ordu Valisi Tuncay Sonel, AK Parti Giresun milletvekilleri Cemal Öztürk ve Kadir Aydın, FAO Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

ETİKETLER; Karadeniz Ekonomi BAU
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar