Bulvar Cafe yerel lezzetle fark yaratıyor
'Günden güne büyüyoruz'
info@karadenizekonomi.com / 8.12.2017
- ·Altınorduda yıllardır faaliyet gösteren Bulvar Cafe ve Restoranın iki ortağı Burak Akpınar ve Erim Kadıoğlu, kafe işletmenin göründüğü kadar kolay bir iş olmadığını söyleyerek, Ancak kalitemizle günden güne büyüyoruz dediler.
Bulvar Cafe ve Restoran, Ordunun Altınordu ilçesinde 1994 yılında kurulmuş. Burak Akpınar ve kuzeni Erim Kadıoğlu, 2007 yılında babalarından
devraldıkları ve aynı isimle markalaştırdıkları cafelerini, Atatürk Bulvarında işletmeye devam ediyorlar. Bulvar Cafe ve Restoranın açıldığı ilk yıllarda, Orduda bu tarz mekânların olmadığını söyleyen Burak Akpınar, menülerine ekledikleri yeni tatlarla günden güne büyüdüklerini belirtti. Ortalama yüzde 80 doluluk oranı ile çalıştıklarını ve daha çok gençleri, öğrencileri ve gurbetçileri ağırladıklarını söyleyen Akpınar, 23 personel ile birlikte, Ordu standartlarının üzerinde bir menüyle hizmet verdiklerini ifade etti. Akpınar garsonlarının dahi kendi özel müşterileri olduğunu belirterek; Müdür yahut şeflerle çalışmıyoruz. Kendimiz direkt işin içerindeyiz. Kısacası sıcak ve samimi bir ortamımız var. Günden güne büyüyoruz dedi.
Uygun fiyat ve kaliteyi koruyoruz
Cafe sektörünün göründüğü kadar kolay bir iş olmadığına değinen ve maliyetlerin yüksekliğinden şikâyet eden Akpınar, Günümüz koşullarında işletmeleri genel giderleri ve girdi fiyatları zaten zorluyor. Elektrik, su ve doğalgaz faturaları ile personel maaşları da eklenince yük daha da ağırlaşıyor. Bununla birlikte sokak arası ve merdiven altı yerlerde yaygınlaşan ve ayaküstü sunum yapan işyerleri de cafelerle haksız rekabete giriyor. Ordunun müşteri potansiyeli belli. Biz uygun fiyatlarla yüksek kalitede hizmet verebilmek için çalışıyoruz dedi.
Ortam yatırıma teşvik etmiyor
Akpınar, ekonominin kötüye gittiğini ve bu nedenle yatırım yapma konusunda temkinli olduklarını belirterek ancak fırsat bulduklarında önce Karadenizde daha sonra da Türkiye genelinde şubeleşmek istediklerini söyledi. Akpınar sözlerini şöyle noktaladı: Ben müşteri olarak Bulvar Cafeye gelsem, cafenin Ordu tostunu ve pizzasını tercih ederdim. Bu ürünlerde kullandığımız tüm malzemeleri kendimiz yapıyoruz. Ordunun ürünü Ufuk Gazoz ve Ordu tostunu birleştirdik. Nostalji yaptık ve bu çok beğenildi. İnsanlar eski lezzetleri özlüyor ve bizde buluyorlar. Bulvar Cafede tanışanlar, burada nişanlananlar, çocuğu olanlar gelip bu hikâyelerini anlatıyorlar. KARADENİZ EKONOMİ