Giresun’un çevre yolu projesi 12 yıldır beklemede

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, meclis toplantısının ardından bir değerlendirmede bulunup, güney çevre yolu, OSB ve sektör temsilcilerinin sorunlarına değindi.

info@karadenizekonomi.com / 4.09.2024

Giresun’un çevre yolu projesi 12 yıldır beklemede

Çakırmelikoğlu, “2012 yılında Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ve Giresun Mimarlar Odası ile ortak hazırlanan çalışma kapsamında gündeme getirilen 2020 yılında proje tadilatı kararı verilen ve halen beklemede bulunan Giresun Güney Çevre Yolu Projesinin Giresun ve bölge için ne kadar önemli olduğunu araç trafiği yoğunluğu başta olmak üzere ticari alanların darlığı, şehir planlaması açısından kaçınılmaz hale geldiği taraflı tarafsız tüm kesimlerce görülmektedir” dedi.

Çakırmelikoğlu, meclis toplantısının ardından bir değerlendirmede bulunup, güney çevre yolu, OSB ve sektör temsilcilerinin sorunlarına değindi.

Giresun Güney Çevre Yolu’nun önemine dikkat çeken Çakırmelikoğlu, “2012 yılında Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ve Giresun Mimarlar Odası ile ortak hazırlanan çalışma kapsamında gündeme getirilen 2020 yılında proje tadilatı kararı verilen ve halen beklemede bulunan Giresun Güney Çevre Yolu Projesinin Giresun ve bölge için ne kadar önemli olduğunu araç trafiği yoğunluğu başta olmak üzere ticari alanların darlığı, şehir planlaması açısından kaçınılmaz hale geldiği taraflı tarafsız tüm kesimlerce görülmektedir” diye konuştu.

3’üncü ve 4’üncü organize sanayi bölgelerinin kamulaştırma ve altyapı yatırım kararına ihtiyacı olduğunu da kaydeden Çakırmelioğlu, şunları dile getirdi:

 

“2022 yılı ile kuruluşu gerçekleştirilen Espiye-Tirebolu 3’üncü Organize Sanayi Bölgesi ve Görele (Çavuşlu) 4’üncü Organize Sanayi Bölgelerinin de kamulaştırma kararları beklenmektedir. Ayrıca yatırımcıya tahsis aşaması için altyapı yatırım çalışmaları da acil planlama içerisinde yer almalıdır. Bu iki OSB yatırımının bölgenin gelecek elli yıllık ticari ve sosyal yaşam planlamasının ana omurgasını oluşturacağını tasarlamak koşuluyla, yatırım sürecinin hızlandırılmasını umut ediyoruz.”
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar