Karadeniz Firmaları Fortune 500 Listesinde Yükselişte

Karadeniz Bölgesi'nin önde gelen firmaları, 2023 yılı Fortune 500 listesinde önemli başarılar elde etti. Çorum, Samsun, Karabük, Rize, Düzce ve Tokat'ta faaliyet gösteren bu firmalar, bölgenin ekonomik gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.

info@karadenizekonomi.com / 9.07.2024

Karadeniz Firmaları Fortune 500 Listesinde Yükselişte

Ahlatcı Kuyumculuk Sanayi ve Ticaret A.Ş., 413 milyar TL'yi aşan net satışlarıyla 4. sırada yer alarak Çorum'un ekonomik potansiyelini ortaya koydu. Aynı şekilde, Ahlatcı Metal Rafineri A.Ş. de 80 milyar TL'yi aşan net satışlarıyla dikkat çekiyor.

Samsun'dan Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve ÇAYKUR gibi firmalar da sıralamada yükselerek bölgenin ekonomik dinamizmine katkı sağladı. Karabük, Rize, Düzce ve Tokat'tan da birçok firma listeye girerek Karadeniz Bölgesi'nin çeşitli sektörlerdeki gücünü kanıtladı.

Fortune 500 listesinde yer alan Karadeniz Bölgesi firmalarının tam listesine aşağıdaki excel dosyasından ulaşabilirsiniz. Bu başarılar, bölge ekonomisinin gelecekte daha da güçleneceğinin göstergesi olup, tüm firmalarımızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Fortune 500 Listesi-Karadeniz Firmaları

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar