Sektör Dışında ki İnsanlar Devletin İyi Niyetini Su İstimal Ediyor

“Fındıkta stok müessesesi olmamalı

info@karadenizekonomi.com / 24.12.2014

Sektör Dışında ki İnsanlar Devletin İyi Niyetini Su İstimal Ediyor

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Karimex Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak Fındıkta stok müessesesi olmamalı diyerek bu sisteme karşı olduğunu belirten Albayrak sektör dışı insanların bunu kullandığını ifade etti .

Serbest piyasa sisteminin çok başarılı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Albayrak; “bahçesinde verimliliği arttıran insanlara daha çok destek verilmeli” söyleminde bulundu.

Sektör Dışı İnsanlar  Devletin Sunmuş Olduğu Avantajları Suistimal Ediyorlar


Albayrak yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu; “Fındıkta stok müessesesi olmamalı. Devletin organize ettiği güzel, art niyetsiz, iyi şeyler, bir takım insanlar tarafından maalesef suiistimal ediliyor ve haksız rekabete ortam hazırlıyor. Bu bürokratların, siyasetçilerin inisiyatifine veriliyor. Sektör dışı olan insanlar bunu kendilerin bir kuvvet ve güç olarak kullanıyorlar ve sektöre inanılmaz zararlar veriyorlar. Hem üreticiye hem de sektöre zarar veriyorlar. Dolayısıyla stok müessesesi gibi bir müesseseye kesinlikle karşıyım.”

Ordu ve Giresun'a Ayrıcalıklı Alan Bazlı Detsekler Oluşturulmalı


Ben ürün borsası ve lisanslı deponun yapılmasının sektörde en önemli istikrar olacağını düşünüyorum diyen Fındık İhracatçısı Mehmet Albayrak; “Serbest piyasa sistemi çok başarılı sadece devletin yapmış olduğu dönüm başına desteği verirken bahçelerin bakım imar ve verimliliğinin gerilemesinin önüne geçilmesi sağlanmalı. Bahçesinde verimliliği arttıran insanlara daha çok destek verilmeli. Özellikle yamaç arazilerde yeri olan üreticilere daha fazla destek verilmeli. Ordu ve Giresun üreticileri Düzce, Samsun, Trabzon üreticilerine göre daha fakir. Bu bölgelerin özel teşvik alanının devam etmesi gerekir” şeklinde konuştu. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar