Ünlülerin adresi Körfez Restoran
Akçaabat Köftesini sahiplenirim
info@karadenizekonomi.com / 20.08.2018
- ·Yusuf Kırandi: Önemli olan bugün ne kazanacağımız değil her zaman nasıl kazanacağımızdır. Biz de buraya gelirken kaliteden ödün vermedik. Çünkü bizim için sürdürülebilir olmak daha önemlidir.
Trabzonun en ünlü köftecilerinden Akçaabat Körfez Köfte, henüz 9 ay önce geldiği Orduda deyim yerindeyse damak çatlatıyor. Haftanın belli günlerinde Trabzonda olan bazen de Orduya gelen Körfez Restoranın sahibi Yusuf Kırandiyi yakın arkadaşı İsmail Cinemre ile sohbet ederken bulduk Ordudaki restoranında. Körfez Restoranın 1972 yılında babası ve ağabeyi ile başlayan lezzet yolculuğunda şimdi üçüncü kuşak Türker ve Burak Kırandi ile yola devam eden Yusuf Kırandi, yaptığı işin inceliklerini anlatırken biz de kendisine öncelikle balıkla anılan bir coğrafyada et işlemenin nasıl bir şey olduğunu sorduk…
Ülkemizin üç yanı denizlerle çevrilidir. Balık Karadenizde olduğu gibi Güneyde, Egede ve Marmarada da var. Ancak Akçaabat köftesinin sahiplenirim. Farkı nedir? Eti farklıdır, işlenmesi farklıdır. Biz ürünlerimizde sadece Karadenizin yerli hayvanını kullanılırız. Bizim yerli besi hayvanımız küspeyle beslenmez, yeşil otla beslenir. İşte biz de o nedenle günde 600 kilo et işliyoruz ve misafirlerimizi memnun ediyoruz diye söze başlayan Kırandi, Orduda bu anlamda var olan bir eksikliği giderdiklerini belirtti. Kırandi, Orduda köfte restoranı olarak bakıldığında ilk ve tek biz varız. Pide, lahmacun ve çorbayı seven Ordu insanına biz farklı bir tat ile geldik. Şu an Ordunun yüzde 35lik kesimine hitap ediyoruz. Ama bu ilginin giderek artacağını kestirebiliyoruz. Henüz bir yılı tamamlamadık. Önemli olan bugün ne kazanacağımız değil her zaman nasıl kazanacağımızdır. Biz de buraya gelirken kaliteden ödün vermedik. Çünkü bizim için sürdürülebilir olmak daha önemlidir dedi.
Günün hangi saatinde giderseniz gidin otoparkında Ankara, İzmir, İstanbul veya ülkenin farklı illerinden pek çok arabanın park ettiğini göreceğiniz bir işletme olan 350 kişi kapasiteli Körfez Restoran, mutfak ve serviste 25 kişilik kadrosuyla harikalar yaratırken, Kırandi kendilerinin buraya gelmeleri konusunda ısrarcı olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz için ayrı bir parantez açmayı ihmal etmedi.
Kenti yönetenlerin uğrak yeri
Kırandi, Enver Bey burada olmamızı çok istedi. Çünkü o da harika işler yapmış, kentin çehresini değiştirmişti. Israrı hoşumuza gitti. Şimdi iyi ki gelmişiz diyoruz. Sadece Enver bey değil, kısa geçmişimizde pek çok devlet adamını ki; bunlar arasında sayın bakanımız Numan Kurtulmuş, sayın valimiz Seddar Yavuz, Altınordu Belediye Başkanımız Engin Tekintaş, ODÜ rektörümüz Tarık Yarılgaç da var. Onları ve misafirlerini burada ağırlamak bizim için büyük bir onurdu dedi. REŞAT GÜNGÖR/KARADENİZ EKONOMİ