13 Ülke, 636 Film, 5 Gün: Sinemanın Kalbi Ordu’da Atacak!

Ordu’nun yetiştirdiği usta sinema sanatçısı merhum Kadir İnanır’a ithaf edilecek 10. Güzel Ordu Uluslararası Kısa Film Festivali, 14-18 Ekim 2026 tarihleri arasında düzenlenecek. Festivale 99’u yabancı ülkelerden olmak üzere 636 film başvurdu.

info@karadenizekonomi.com / 21.09.2026

13 Ülke, 636 Film, 5 Gün: Sinemanın Kalbi Ordu’da Atacak!

Güzel Ordu Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 10. Güzel Ordu Uluslararası Kısa Film Festivali için geri sayım başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteklediği festival, bu yıl Ordu’nun yetiştirdiği usta sinema sanatçısı merhum Kadir İnanır’a ithaf edilecek.

Festival, 14 Ekim’de İnanır’ın memleketi Fatsa’da gerçekleştirilecek anma programıyla başlayacak. KEİ üyesi 13 ülkenin katılımına açık yarışmaya 99’u yabancı ülkelerden olmak üzere 636 film başvurdu. Beş gün sürecek festival kapsamında film gösterimlerinin yanı sıra söyleşiler, atölyeler, workshop ve masterclass eğitimleri ile konserler düzenlenecek. Festivalin bu yılki konuk ülkesi ise Gürcistan olacak.

Onur ve emek ödülleri sahiplerini bulacak

Festival kapsamında Onur Ödülleri Ayda Aksel ve Salih Güney’e, Kadir İnanır Sinema Emek Ödülleri ise Ayşenil Şamlıoğlu, Cihat Tamer ve Lale Başar’a verilecek. Finale kalan kısa filmleri değerlendirecek ana jürinin başkanlığını ise oyuncu Bennu Yıldırımlar üstlenecek. Jüride Mahassine Merabet, Mine Çayıroğlu, Hadi Sheibani, Şermin Hürmeriç, İman Tahsin ve Kenan Mansur Doğru yer alacak.

Genç sinemacılar sektör profesyonelleriyle buluşacak

Festival kapsamında Ordu Üniversitesi öğrencileri ve genç sinemacılar da sektör profesyonelleriyle bir araya gelecek. Genç katılımcılar söyleşi, atölye, workshop ve masterclass programlarıyla sinema sektörünün deneyimli isimlerinden yararlanma fırsatı bulacak. Festival Başkanı Tevfik Serdar Köksal ve organizasyon komitesi, etkinliğin Ordu’nun turizmine ve ekonomisine katkı sağladığını belirtti. Organizasyonun 15. yılında Antalya Altın Portakal ve Adana Altın Koza seviyesinde ulusal ve uluslararası bir marka haline gelmesi hedefleniyor.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar