Albayrak: Üreticiler 'kozalak akarı'nı temizleyip bahçeye bırakmalı

Karimex Gıda CEO’su ve Yüksek Ziraat Mühendisi Emrah Albayrak, fındık üreticilerine ‘fındık kozalak akarı’ ile mücadele etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 26.02.2021

Albayrak: Üreticiler 'kozalak akarı'nı temizleyip bahçeye bırakmalı

“Zamanında kimyasal olarak mücadele edilmemiş kozalak akarı bahçelerde gözlemleniyorsa eğer kozalak akarının zarar vermiş olduğu sürgünleri, meyve gözlerini üreticilerimizin elle toplayıp bahçelerine bırakması gerekmektedir. Bu durum verime önemli katkı sağlar.” diyen Albayrak bu konuda üreticilerin hassasiyet göstermesi gerektiğini vurguladı.

Albayrak, sözlerine şöyle devam etti:

“Kozalak akarının aslında bir süresi yok. Tamamen iklim şartlarıyla alakalı. Şu anda 300-400 metreye kadar olan bahçelerde net bir şekilde görülüyor hatta çoğu kurumaya bile dönmüş. Yapılması gereken tek bir şey var: Üretici bahçesinde dolaşacak, kozalakları toplayacak ve yere atacak. Bir nevi mekanik mücadele. Biz bunu zamanında yaparsak üretime ciddi katkısı olacak.”

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar