Fındık ve çayın katma değeri artacak

TTB ile KTÜ’nün ilişkilerini kuramsal düzeye taşımak için işbirliği protokolü imzalanmasına karar verildi.

info@karadenizekonomi.com / 20.10.2020

Fındık ve çayın katma değeri artacak

KTÜ ve Trabzon Borsası’ndan örnek ‘Üniversite-Sanayi’ işbirliği:

Trabzon Ticaret Borsası (TTB), Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) arasında başta fındık ve çay olmak üzere zirai ürünler ve ticaret konularında işbirliği yapılacak. KTÜ’ye bağlı Fındık ve Çay Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin daha aktif hale getirilmesi üzerinde fikir birliği oluştu. TTB ile KTÜ’nün ilişkilerini kuramsal düzeye taşımak için işbirliği protokolü imzalanmasına karar verildi.

Hem Trabzon’a hem bölgeye hizmet

Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, “Amaç; Trabzon’a hizmet verirken bölgeye de hizmet vermek. KTÜ’deki Bilgisayar Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Orman Fakültesi ve Tıp Fakültesi ile bölgemizin en önemli tarımsal ürünleri olan fındık ve çay üzerinde çalışmalar yapacağız. Özellikle, ‘Fındık ve çayda katma değeri yükseltmek için neler yapılabilir? ’i ele alacağız. Bunun yanı sıra fındık ve çayın sağlık açısından insana faydaları ile ilgili çalışmalar da gerçekleştireceğiz. Daha önce Avrasya Üniversitesi ile işbirliği yapmıştık. İstiyoruz ki; Karadeniz Bölgesi’nde olan tüm üniversiteleri işin içine dâhil edelim, işbirliği yapalım ve büyümeyi hedefleyelim. Gerek Avrupa Birliği destekleri gerekse diğer destekler de alınarak,  bu çalışma belli bir istihdam da sağlayacaktır.” dedi. KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar