Karadenizli üreticiler fındığın hakkını alacak

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, ‘’Karadenizli kardeşlerimizin hasat öncesinde fiyatların açıklanacağı şeklinde bir beklentisi olsun. İnşallah bu sene de üreticimizin alnının terini soğutmadan ürettiği fındığın hakkını ödeyecek şekilde çalışmamızı yapacağız.’’

info@karadenizekonomi.com / 18.07.2020

Karadenizli üreticiler fındığın hakkını alacak

Bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Ordu’ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, katıldığı toplantıda fındıkla ilgili çalışmaların devam ettiğini dile getirerek, ‘’Fındıkla ilgili iki önemli şey açıklayacağım. Bir tanesi rekolteyi açıklayacağım. Şimdi 2 yıl boyunca hakikaten üreticinin alnının terinin karşılığını verme çabası içerisinde olduk. Bu iş için çok ince hesap, kitap, piyasa oyuncularıyla görüşme, sizin bazı hoşunuza gitmeyen oyuncular olsa dahi onlarla da görüşme çünkü onlar da bu işin oyuncuları, bu işin büyük alıcıları. Herkesi dinleme, herkesten fikir alma, üreticiden fikir alma, alıcıdan fikir alma, yurt dışındaki alıcıdan fikir alma, yurt dışındaki üreticiden fikir alma, bunların hepsini yaptık. Bu kadar detaylı ve ayrıntılı bir çalışmanın ve ortaya konulan fındık stratejisinin tek bir sebebi var; biz dünyada birinci ülkeysek bizim dediğimiz olacaktır. Tek bir telefonumuzla hem Gürcistan'ın hem de Azerbaycan'ın bakanlarını geçen sene buraya getirdik, yine burada oturduk, dedik ki biz bundan sonra bu alım satım işlerini dünyada beraber pazarlayacağız. Bütün bunları yapmamızın sebebi gene şuydu, üreticimiz daha fazla para kazansın, bahçesine girsin, bahçelerine baksın. Memnuniyetle görüyorum ki artık fındık bahçelerine bakılıyor." şeklinde konuştu.

‘’Fiyat işi Cumhurbaşkanımızındır’’

Fiyat işi Cumhurbaşkanımızındır diyen Pakdemirli, Rekoltemiz ne? Çok ciddi bir çalışma yaptı arkadaşlar, defalarca irdeledi, defalarca rekolte önüme geldi, defalarca geriye gönderdim. İlk tahminlerin ötesinde bir rekoltemiz var gibi gözüküyor. Bu sezon içerisinde bir miktar daha azalabilir ama görünen o ki ilk defa burada açıklıyorum; 665 bin ton fındık rekoltemiz var. Bunun manası nedir? Manası geçen yıla göre daha az fındığımız var. Bunun diğer anlamı ise fındığımız daha değerli olacak’’ dedi.

‘’Hasat öncesi fiyatlar açıklanacak’’

Cumhurbaşkanının özel selamını ifade eden Bakan Pakdemirli, ‘’Sayın Cumhurbaşkanımız aynen şunları söyledi; 'Hiç merak etmesinler, Karadenizli kardeşlerimin arkasındayız. Toprak Mahsulleri Ofisi bu sene de girecek ve alım yapacak. Fiyat ve diğer konularda yine çalışmalarımızı tamamlayıp Sayın Cumhurbaşkanımızla istişarelerimizi tamamlarız. Karadenizli kardeşlerimizin hasat öncesinde fiyatların açıklanacağı şeklinde bir beklentisi olsun. İnşallah bu sene de üreticimizin alnının terini soğutmadan ürettiği fındığın hakkını ödeyecek şekilde çalışmamızı yapacağız. Yine Karadenizli müstahsilimizi, fındık üreticimizi inşallah memnun edeceğiz’’ ifade etti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar