Bentaş Bentonit'in Başarısı: Van Cat Markası Gümüş Madalya Sahibi Oldu

Bentaş Bentonit’in evcil hayvan markası Van Cat, BoomSonar Türkiye'nin düzenlediği sosyal medya ödüllerinde Gümüş Madalya kazandı.

info@karadenizekonomi.com / 1.07.2024

Bentaş Bentonit'in Başarısı:  Van Cat Markası Gümüş Madalya Sahibi Oldu

CEO Turgay Ömür, Van Cat markasının her ay 51.500 marka arasında ilk 100'e girmesinin bu başarıda büyük rol oynadığını belirtti. Ömür, “Bu ödül, müşteri memnuniyetinin bir göstergesidir” dedi.

Nevşehir’de Yeni Tesis

Bentaş Bentonit, Nevşehir'de yeni bir tesis kurarak büyüme hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Ömür, tesisin yaklaşık 10 milyon Euro yatırım ile kurulduğunu ve üretime Eylül ayında başlamayı planladıklarını söyledi. Yeni tesis, üretim maliyetlerinin düşmesi ve lojistik avantajlar sağlayarak şirketin ihracat gücünü artıracak. Özellikle Amerika, Fransa ve Kanada pazarlarına odaklanmayı hedeflediklerini belirten Ömür, “Bu tesisle birlikte Bentaş’ın pazarlama gücüne güç katacağız” dedi.

‘’Sanayicinin Önünde Birçok Engel Var’’

Bentaş Bentonit, hem yurt içi hem de yurt dışı fuarlara aktif olarak katılıyor. Ömür, Eylül ayında İzmir’de ve Ekim ayında İstanbul’da düzenlenecek uluslararası nitelikli fuarlarda yer alacaklarını duyurdu. Şirketin ihracat hedefleri arasında Fransa ve Kanada gibi yeni pazarlar bulunuyor.Ömür, sanayicilerin karşılaştığı kredi ve arsa sorunlarına da dikkat çekti. Devletin daha planlı bir şekilde hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Ömür, "Devlet, stratejik öneme sahip madencilik ve büyük yatırımlarda üretimi planlamalı ve gerektiğinde belirli bir süre için ortak olabilmelidir."dedi. Ayrıca, kredi faizlerinin yüksekliği ve sanayi arsası bulunamaması gibi sorunların, sanayicilerin önündeki en büyük engeller olduğunu belirtti.

‘’Makroekonomik Göstergeler İyi Yönde İlerliyor, Ancak Üretici Firmalara Yansımıyor’’

Ekonomist kimliğiyle de bilinen Turgay Ömür, Türkiye ekonomisinin geçen yıla göre daha iyi bir durumda olduğunu ifade etti. Enflasyonun düşeceğine dair beklentilerin olumlu olduğunu belirten Ömür, “Makroekonomik göstergeler iyi yönde ilerliyor, ancak bu iyilik üretici firmalara tam olarak yansımıyor” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar