7.04.2019
Girişimcilik ikliminin oluşabilmesi için demokrasinin toplumun her kesiminde tam olarak uygulanması gerekir. Sözde değil özde demokrat olmak ailede başlar. Sen bilmezsin ya da ne anlarsın demeden çocuklarımızın yaratıcı zekalarını köreltmezsek, genç yaşlarında onlar da akıl terinden para kazanır.
Okullarda katılımcı ve eleştiriye açık bir eğitim sistemi ile çocuklarımızı yetiştirmeliyiz. Onlara dünya insanlarıyla entegre olacak şekilde eğitim verirsek, dünyanın her yerine ürünlerimizi satarız. Her şeyin başı ezbere dayalı olmayan, uygulamalı bir eğitim politikasıdır. Eğitimi bir hükümet politikası olarak görmeyip, çağa ve zamana göre yeniliklere açık devlet politikası haline getirirsek, gençlerimizin aklı para eder. Bilim ve teknoloji eğitimde belirleyici olmalıdır.
Dünyada güçlü olmak için ekonominizin güçlü olması gerekir. Ekonomisi güçlü olan başta Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Almanya gibi ülkeler dış tehditlere maruz kalmazlar. Ama ekonominiz kırılgan ve zayıfsa o zaman dış güçler sizin üstünüzde her türlü oyunu oynamaya çekinmez.
Hiçbir dış güç sizin fen lisesi ya da meslek lisesi açmanıza engel olamaz. Matematikte ve fende OECD verilerine göre ellinci sıralarda olmamızın sebebi dış güçler değildir. Matematik ve fende çocuklarımızı yetiştirmezsek nasıl akıl terinden para kazanacağız? Meslek lisesi memleket meselesi deyip, aranan insan yetiştirmek tek çıkış yolumuz.
Güzel fikirler, düşüncenin özgür olduğu ve eğitim sisteminin bu düşüncenin geliştirmesine fırsat verdiği bir iklimde proje haline gelir.
Bunları yaparsak Türkiye’den milyar dolarlık projeler çıkar mı? EVET !