21.05.2016

2023 hedefi için üretici eğitimlerine devam..

Dünyada yaşanan küresel ısınma iklim değişikliği ülkemizde de son yıllarda hissedilmiştir. Ülke olarak en fazla fındığın üretildiği bir ülke olarak liderlik konumunu verimlilikle ve kaliteyle bütünleştirme çalışmaları ülke genelinde fındık dikim sahalarının tamamında önemsemeli ve verimliliği ve kaliteyi hep ön planda tutmalıyız. Bölgemizde fındık üretiminde kaliteli ve verimli ürün yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen "Fındık Yetiştiriciliği" eğitimi sona erdi. Bu çalışmaları yapan bütün kurumları öncelikle kutluyorum. Ünye Borası da Küllenme konusunda bilinçlendirme toplantısı yaptı. Bütün kurumlar kalite ve verimlilik hastalıklar konusunda çalışmalar yapması kaliteyi artıracaktır.

Ordu'da fındık üretiminde kaliteli ve verimli ürün yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen "Fındık Yetiştiriciliği" eğitimi çok ilgi çekti. Bu önemli projenin tarafları

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ortaklığındaki "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projesi kapsamında "Fındık Yetiştiriciliği" eğitimi düzenlendi. Altınordu Ziraat Odası'nda gerçekleştirilen törende, proje doğrultusunda eğitim gören 65 kadın kursiyer, sertifikalarını aldı. Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, burada yaptığı konuşmada, çiftçilerin, eğitim konusunda bilinçlendirilmesini önemsediklerini söyledi.


Fındığın kalitesini ve verimini artırmak amacıyla verilen eğitimin önemli olduğunu vurgulayan Cörüt, "Eğitim programlarımız sadece fındık üzerine değildir. Daha önce koyun, keçi ve arı yetiştiriciliğine yönelik eğitim programlarımız olmuştu. Bundan sonraki süreçte de kivi, çilek, arı, keçi, kültür mantarı, örtü altı sebzeciliği, koyun ve süt sığırı yetiştiriciliği üzerine eğitimlerimiz devam edecektir." dedi.

2023 hedefi olarak ülkemiz fındık dikim sahalarında 1 milyon ton kabuklu fındık üretilmesi hedeflenmektedir. Bu hedefler için sürdürülebilirlik ve istikrar yamaç arazide fındık toplayan üreticinin daha fazla desteklenmesi altyapısı sağlam bir lisanlı depoculuk çok büyük önem arz ediyor. Giresun Ticaret Borsası lisanslı depoculuk ta başarıya ulaştığı zaman inanmıyorum 'ki kotasında fındık olan bütün borsalar lisanlı depoculuğun kurulmasını sağlayacaktır. Bu nedenle Giresun Ticaret Borsasının büyük emek harcayarak kurduğu lisanlı depoculuğun başarıya ulaşması güzel bir örnek olması için çok büyük önem arz etmektedir.

Yazarın Diğer Yazıları

Karadeniz'in İlk ve Tek Ekonomi Portalı

Okumak İçin Resimlere Tıklayınız.
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar